Favoriterna på fotbolls VM enligt bookmakers

VM har dragit igång och med det också det enorma spelande som fokuseras både på turneringen i sin helhet, och individuella matcher. Sverige gick in och plockade tre poäng mot Sydkorea, Portugal spelade 3 – 3 mot Spanien och Island överraskade med ett 1 – 1 resultat mot Argentina. Alla dessa är intressanta utifrån ett sportperspektiv, men kanske ännu mer intressanta från ett spelperspektiv. Det är sannolikt så att alla som innan matchen började hade tippat att Island skulle få oavgjort mot en av turneringens favoriter, eller att Mexiko skulle ta hem sin första match mot Tyskland, gick hem med rejält med vinster på fickan. Dessutom, om spelarna använde Bethard app, kunde de ha följt alla åtgärder direkt från sina mobila enheter. Så vilka lag är numera högst upp på listan hos bookmakers online, och vilka har förflyttats neråt sen turneringen började?

 

Första omgången är avklarad

Nu har alla lagen spelat minst en match i turneringen, vilket självklart har påverkat deras ranking online. Det som inte var förvånande var bland annat att England, Belgien och Frankrike tog hem sina öppningsmatcher, även om det inte gick riktigt så enkelt som många hade trott. Det tog fram till andra halvlek innan Belgiens stjärnor började visa sig ordentligt mot Panama, och England fick hjälp till sitt resultat av bland annat en straff.

Det lag som håller kvar de låga oddsen än så länge är Brasilien, som just nu har 4 : 1 odds, efter sin första omgång. Detta är lite förvånande, eftersom de inte fick mer än 1 – 1 i sin öppningsmatch mot Schweiz, och Neymar fick gå från plan utan att ha gjort mål. Trots öppningen är Brasilien fortsatt ett av världens bästa lag, och det kommer nog att krävas ett par misslyckade omgångar till innan de faller ner i oddsrankingen.

Europeiska laget med lägst odds

Att Spanien ständigt är en favorit att vinna är ingen direkt överraskning. Just nu har laget ett genomsnitt på 9 : 2 odds och är därmed det europeiska lag med lägst odds för vinst. Laget är späckat med världsstjärnor, och trots att Christiano Ronaldos Portugal gjorde en jätteinsats och fick till 3 – 3 mål (där Ronaldo gjorde samtliga av Portugals kassar) håller de ställningarna som en av de absoluta favoriterna att ta hem bucklan. Vi hoppas att Spanien kommer leverera förstklassig fotboll i sina kommande matcher, de har en mot Iran och en mot Marocko kvar innan vi vet om oddsen har rätt och Spanien kan se fram emot en åttondelsfinal.

Överraskningar på listan

Vi vet redan att lag som Tyskland, som just nu har odds på 15 : 2 på att vinna turneringen, och Frankrike, som står på samma odds som Tyskland, alltid är uppe i diskussionerna, men vilka länder är det som förvånar? Belgien är ett lag som länge har visat en uppåtgående trend, och i den här turneringen kan det vara dags att visa upp vad de verkligen går för. Deras öppning mot Panama började lite skakigt, men efter pausen kom de tillbaka och levererade precis så bra fotboll som vi hade hoppats, och fick till slut ett resultat på 3 – 0 som vi hade förväntat oss. Deras kommande gruppspelsmatcher är mot England, vilket kan bli ett riktigt bra kvitto på hur laget egentligen klarar sig mot tuffa motståndare, och Tunisien, som förlorade med 1 – 2 mot England i sin öppning.

Uruguay är ett annat land som är med i topp tio just nu, de ligger på nionde plats med odds på 22 : 1 för vinst. Portugal ligger på åttonde, 18 : 1 har du odds på om du väljer att spela för Ronaldos lag. Kroatien tar hem tiondeplatsen med sina 28 : 1, och fast vi gärna skulle vilja så är Sverige inte med i topplistan just nu, men vem vet, det kanske förändras efter att gruppspelet är slut.