Alla de bästa spelen från årets E3

E3-mässan 2018 har kantats av en hel del drama. Redan innan den drog igång var det känt att några av de spel som visades upp skulle lanseras, eftersom det förekom flera läckor under veckorna innan mässan. Folk läste underhållning sajter som senses i förväg för att försöka upptäcka ny information om sina favoritspel. Detta innebar tyvärr att många överraskningar försvann, men det var ändå fullt av spännande nyheter för spelentusiaster att ta fasta på. Vi har såklart följt mässans alla delar, och har plockat ut de bästa nyheterna för dig.

Uppföljare till gammal trotjänare

Alla som har hängt med ett tag känner till kultklassikern Beyond Good and Evil, som lanserades för första gången för nästan femton år sen. Att spelet skulle få en uppföljare har länge varit en snackis, och i och med E3-mässan är det numera ett faktum. Vi fick se lite av spelet, och det verkar som att uppföljaren kommer att ta inspiration både från Star Wars och Marvelfilmerna om superhjältar i yttre rymden, vilket kommer skapa en skön atmosfär för alla att spela i.

Ett annat spel som också kommer få en uppdatering är Last of Us, som redan har skapat svallvågor på sociala medier i och med sin nya trailer, där huvudkaraktären Ellie kysser en kvinna. Detta har både dragit stort beröm från queera fans, och dessutom dragit igång en diskussion kring vem kvinnan är, och vilken roll hon kommer att spela när vi väl drar igång en ny omgång.

Dying Light 2

Dying Light blev en stor framgång när det kom, många uppskattade blandningen av parkour på dagarna, där man var ute efter resurser och kunde ta sig runt en dystopisk stad i jakt på dem och flykten som drog igång så fort det blev mörkt och alla zombies i staden tog sig ut på gatorna och blev snabbare. Det nya spelet kommer att utspela sig på samma plats, men femton år efter det första spelet. Alla människor som klarat sig har samlats i olika klaner, och det gäller att strida både mot de andra klanerna och mot de zombies som fortfarande finns.

Ett nytt Fallout-spel är på gång

Fallout är en populär serie från utvecklaren Bethesda, och handlar om ett USA som förstörts efter ett kärnvapenkrig. Det har kommit flera olika spel i serien, och de har alla blivit omtyckta och väl mottagna av spelare världen över. Den nya versionen heter Fallout 76 och tar sin början precis när människorna börjar ta sig ut ur bunkrarna och utforskar världen som den numera ser ut. Detta är alltså långt innan de andra Fallout spelen utspelar sig, vilket borde göra att spelet inte kommer vara lika fullt av upprepningar som vissa av de andra spelen har varit. Fallout 76 kommer ut den 14 november i år, och vi hoppas på att den stora världen som är vår spelplan kommer att göra spelet till ett mer intressant alternativ än den förra utgåvan i serien.

Ghost of Tsushima

Det syns alltid ett tema i de spel som visas upp på E3, och årets var inget undantag. Det handlar inte om zombies eller om apokalypser, vilket man hade kunnat tro, utan istället om… samurajer. Flera titlar involverade dessa mytomspunna japanska krigare, och det finns till exempel titlar som Sekiro: Shadow die twice och en uppföljare till Nioh på gång. Dessa spel har båda valt att göra Japan till en gotisk värld, där övernaturliga väsen spelar in i handlingen.

Ett spel som däremot har kört på realism är Ghost of Tsushima, som tar oss tillbaka till 1274, då Japan blev invaderat av mongoliska styrkor. Här handlar det om att använda sitt svärd för att beskydda både sig själv och sitt land, vilket kan bli riktigt spännande – förutsatt att resten av spelet levererar.