Världens 10 mest spännande städer – den ultimata listan

Om du spelat på casino, skrivit in exempelvis Cozino Kupongkod för att aktivera en bonus och sedan kammat hem storvinsten, då finns det bara en sak du kan göra med pengarna – resa. Res då inte varsomhelst, utan res till världens mest spännande städer. Vilka dem är berättar vi härnäst. 

  •  New York, USA är världens cosmopolitan. Ja, exakt som den goda drycken. New York lever i den den perfekta symbiosen mellan olika kulturer, stämningar och sinnelag. Njut av en teaterföreställning, Operan eller Metropolitan Museum. The Big Apple är allt annat än tråkig.
  • London, UK – ta en cabbie och njut av Londons anrika gator och byggnader. Besök museerna som samlat på sig världens mest eftertraktade konstverk och andra gömda skatter. Glöm inte att pubarna välkomnar in alla ivriga turister med en god kall öl och utsökt paj. Ta med paraplyn, de kan behövas.
  • Berlin, Tyskland skryter med fler än 170 olika museer. Visserligen förekommer det regniga dagar som kan göra promenaden dit lite blöt, men har du varit i London så kommer du antagligen inte ens märka av regnet längre. Museum Island erbjuder fem klassiska museer på en liten ö. Berlin har utomordentliga konstgallerier, coola nattklubbar och restauranger som får dig att stanna till.
  • Tokyo, Japan är inte bara fascinerande vackert, utan även en av de mest organiserade städerna i världen. Det är trångt, extremt trafikerat men ändå lyckas staden få dig att lugnt titta omkring utan att du blir alltför snurrig. Klassiska teceremonin är ett måste för alla resenärer.
  • Reykjavik, Island är platsen där kalla vindar och mystik blandar en härlig cocktail för besökarna. Konsert- och konferenshuset Harpa är en vacker byggnad väl värd att besöka. Kombinera det med att äta en god lunch. 

Fortfarande pengar kvar? Vi fortsätter till nästa resmål

  • Seoul , Sydkorea är en global hub för teknik och innovation, något som många faktiskt inte vet. Seoul erbjuder allt från UNESCO – skyddade Changdeokgung-palatset till lyxiga kvarter med häftiga restauranger.
  • Barcelona, Spanien ger mersmak. Bland många häftiga platser som man bör besöka träder Sagrada Familia fram med sin surrealism och storslagenhet. Katedralen designades av den geniala Gaudí och fortsätter att byggas än idag. En äkta paella bör avnjutas på någon av Barcas gatukrogar.
  • Kapstaden, Sydafrika lockar inte med vilda djur och safari som resten av landet. Däremot kan du besöka fantastiska krogar med inhemskt vin.

 Avsluta äventyret med Lissabon och Shanghai

  • Lissabon, Portugal är en av de äldsta städerna i världen som började byggas 1200 f.Kr. Idag är Lissabon den näst äldsta staden i Europa efter Aten. Om du älskar att gå långa promenader är Lissabon det rätta valet. Byggnaderna är fantastiska och vädret tillåter en att vara ute länge.
  • Shanghai, Kina är Kinas näst största stad och ett stort industriellt område. Förutom gott om museum, kan du även få en guidad tur i själva staden. Se till att guiden pratar engelska!

När resan är slut, kan du lugnt luta dig tillbaka och minnas alla fantastiska ögonblick du upplevt!